Masterclass Monitor de Bibliotheek op school PO

In deze masterclass leer je de monitorresultaten doelgerichter inzetten en daarmee de samenwerking met het basisonderwijs te verdiepen.

Opleidingsduur:  1 dagdeel
Trainer:                   Kees Broekhof
Locatie:                  4 regio’s
Data:                     15 - 22 - 26 - 29 maart 2019

Waarom masterclass?

De Monitor de Bibliotheek op school primair onderwijs meet het leesklimaat op school. In de loop van zijn bestaan is de monitor op basis van alle ervaring goed aangepast. Het proces van uitvoeren en het doel waarvoor je als Bibliotheek de monitor inzet zijn al die tijd onveranderd gebleven. Toch kan er na verloop van tijd een nieuw probleem ontstaan, zoals ‘monitor-moeheid’ of het uitblijven van substantiële veranderingen. Waardoor de vragen ‘doet de monitor nog wat hij moet doen?’ of ‘hoe kan ik via de monitor meer beweging en meer verdieping in onze samenwerking krijgen?’ een rol gaan spelen. Omdat er voor dit soort specifieke cases onvoldoende ruimte is op een landelijke monitordag, organiseren we regionale masterclasses met Kees Broekhof.

Voor wie?

De masterclass richt zich op monitorcoördinatoren, onderwijsspecialisten of leesconsulenten met een ervaring van minimaal drie monitorcycli op één of meer basisscholen. Deelnemers zijn verantwoordelijk voor het analyseren en terugkoppelen van de monitorresultaten en voor het voeren van de gesprekken om de resultaten te vertalen naar doelen en activiteiten. 

Wat gaan we doen?

Als deelnemer breng je vanuit jouw ervaring bij je aanmelding een concrete casus/leervraag of een actueel probleem in. Kees zorgt dat elke inbreng aan de orde komt. Samen onderzoek je de oorzaak en verzamel je mogelijke oplossingen. De inhoud, werkwijze en opbrengst is dus mede afhankelijk van wat je zelf als deelnemer meeneemt en hoopt te ontvangen.

Download hier het complete programma

Hieronder vind je de beschikbare opleidingsdata voor deze bijeenkomst. Door op de datum/locatie van uw keuze te klikken kom je bij het online aanmeldformulier.

Beschikbare opleidingsdata